Fokken

fokken01

Op de foto Nederlands Jeugd Kampioen – Nederlands Kampioen – FCI-100 jarig bestaan Jeugdwinster 2011, “ Kings and Queenies Petite Too Sweet “.

Ik sta voor “ kwaliteit, niet voor kwantiteit “, en fok met als doel  ” de verbetering en het behoud van van het gehele Papillon ras “.  Ik ben lid van de Raad van Beheer, en fok a.d.h.v. de rasstandaard, en het RVFR ( Rasspecifiek Verenigings Fok Reglement ), van de PPVN.  Ik plan mijn nestjes zeer zorgvuldig, en de stambomen van beide ouderdieren worden indien mogelijk tot in de 8ste generatie uitgezocht wat betreft erfelijke afwijkingen. Ik ben zeer kritisch ten opzichte van mijn eigen honden, en ben dat ook, als ik op zoek ga naar een mogelijke partner voor 1 van mijn teefjes in de toekomst.

Alhoewel gezondheid bij mij op de eerste plaats staat, moet de hond ook qua schoonheid op een Papillon lijken als hij/zij volwassen is. Mijn Papillons, waarmee gefokt wordt, worden visueel onderzocht op PRA ( ECVO ),  Patella Luxatie middels de ” Meutstege Techniek “. Zij worden ook onderzocht d.m.v. DNA op PRA1 in Amerika. Al mijn honden zijn in het bezit van een DNA profiel.

Ik fok van tijd tot tijd een nestje, waarbij ik vooral let op ” gezondheid, karakter, schoonheid en kwaliteit “!! Pupjes die geboren worden, zal ik eerst beoordelen op karakter, en schoonheid, waarna ik persoonlijk ALTIJD de eerste keus heb. Ik houd geen wachtlijst bij !! Pupjes die ” beschikbaar “ zijn, om te verhuizen, vind U op de pagina “ beschikbaar / Ter herplaatsing “.

Mijn  pupjes worden verkocht als huishondjes met 9 weken. Zij krijgen mee :

  • Een stamboom.
  • Ze zijn 2x gevaccineerd.
  • Een gezondheid verklaring van mijn dierenarts.
  • Een puppie paket.
  • Alle kopie’s betreffende gezondheids uitslagen van beide ouders.
  • Een verkoop contract.

Mocht U interesse hebben in een hondje voor de show en / of fok, neem dan contact  met mij op voor meer informatie.

Let op !! Geen enkele Patella Luxatie test kan aantonen of de  hond een ” erfelijke of een verkregen Patella Luxatie ” heeft !! Ook al zijn beide ouderdieren ” vrij ” getest op  Patella Luxatie,
dan wil dit niet zeggen dat hun nakomelingen dat ook zijn !!  Geen enkele fokker kan U deze garantie geven !  Een Patella Luxatie kan ook ontstaan door voeding, en opvoeding.
raadzaam is uw pup/hond te verzekeren tegen medische kosten bij een maatschappij, die ook Patella Luxatie operaties vergoed. 

 

Enkele van mijn nakomelingen....mooie gezonde / rastypische Papillons.

Enkele van mijn nakomelingen….mooie gezonde / rastypische Papillons.

 

 

.

© 2015 All Rights Reserved Kings & Queenies Designed by MK